Ez a csapatépítő program nagyon népszerű azoknak a csapatoknak a körében, akik elkötelezettek a környezetük iránt, és szívesen tanulnak arról, hogyan tehetnek még többet a környezetük védelméért, miközben játszanak és jól szórakoznak.

A programon a csapatok feladata egy olyan egyedi szobrot készíteni, amely kifejezi a csapatuk (vagy a cég) legfontosabb környezetvédelmi üzenetét. De mielőtt hozzáfognak a szobor megalkotásához, elegendő „karbon kreditet" kell összegyűjteniük, hogy hozzájuthassanak azokhoz az újrahasznosítható anyagokhoz, amely szükségesek az alkotáshoz.

Karbon krediteket különböző „öko-kihívásokban" való részvétellel gyűjthetnek, amely lehet a saját ökológiai lábnyomuk kiszámítása, egy újrahasznosított csapat tábla készítése vagy az „ügyességi szelektív" játék és más hasonló feladatok.

Az öko-kihívások teljesítése után itt az idő, hogy a csapatok előhívják kreativitásukat, és elkészítsék a szobrukat, amelyet aztán bemutatnak a többieknek azzal az üzenettel együtt, amelyet kifejez.

A csapatokat a programon végig szakember segíti, aki bemutatja és megtanítja a résztvevőknek a különböző technikákat, hogy tudjanak választani, hogy milyen eszközt, anyagot és stílust választanak.

Ez a program biztos siker azoknál a csapatoknál, akik szórakoztató-játékos és egyben informatív-szemléletformáló programot szeretnének.