Ha csapata már sok tréningen vett részt korábban, bizonyára hallotta már tőlük, hogy „Úristen, már megint tréning!”, és tapasztalta, hogy nem mindig indulnak lelkesen a programra, ill. sokan közülük „nincsenek ott a programon”. Mi a legfőbb feladatunknak azt tartjuk, hogy olyan programokat szervezzünk és vezessünk, amelyeken mindenki aktívan részt vesz, jól érzi magát, és sokáig szívesen emlékszik vissza rá.
Csapatépítő programjaink három tevékenységre épülnek: sportolásra-mozgásra, játékra és karitatív csapatmunkára. Úgy gondoljuk, hogy a fenti célunk eléréséhez a recept a következő:

  • Programjainkon nincsenek kötelező feladatok, de a résztvevők sok, különböző jellegű tevékenység közül választhatnak. Így ki-ki a saját érdeklődésének, vérmérsékletének és kedvének megfelelően tud résztvenni a programban, és hozzájárulni a csapat közös sikeréhez.
  • Fontosnak tartjuk az állandó megújulást. Mindig nyitott szemmel járunk, tanulunk, képezzük magunkat, és folyamatosan fejlesztünk ki új programokat: új helyszíneken, új eszközökkel és játékokkal, amelyekkel a tréning résztvevői még biztosan nem találkoztak.
  • Szerintünk a jó csapatépítő program feltétele, és ezért nagyon komolyan vesszük, a precíz és gondos előkészítés, szervezés, ill. a hozzáértő, vidám és motiváló programvezetés.
  • Úgy gondoljuk, hogy programjaink sikeréhez az is nagymértékben hozzájárul, hogy az Aktív Tréning csapatában mindenki a „helyén van”: azt csinálja, amihez ért, amit szeret, és ezt szeretné átadni a tréning résztvevőinek. Mindezt a folyamatos tanulás és fejlődés igénye mellett.