Karitatív csapatépítő programjaink lehetőséget nyújtanak a cégvezetőknek arra, hogy összekössék a cég társadalmi felelősségvállalását a csapatépítéssel. A CSR programokon a résztvevők munkájukkal másokon segítenek, növelik a cég jó hírnevét, miközben számos csapatépítő cél is megvalósul.

A programokon fejlődik a résztvevők kommunikációja és együttműködési készségük; a személyes felelősségvállalással növekszik a céghez való lojalitás; a hasznos cél, a közös munka, a közösen átélt „adunk-élmény” és a konkrét, kézzelfogható eredmény hatására erősödik a csapatszellem. Egy CSR program résztvevői általában sokkal motiváltabbak, mint egy „hagyományos” csapatépítő tréningek résztvevői az előzőek miatt. Az együttesen végzett munka során mindezek mellett előtérbe kerül a kreativitás, innováció és problémamegoldás.

A társadalmi segítségnyújtás gyakran pénzbeli segítségnyújtást jelent. Mi mást, többet szeretnénk: munkánkkal is segíteni: építeni, szépíteni, felújítani, összerakni, alkotni. Ez lehetőséget teremt arra, hogy a felajánlás valóban megérkezzen, és a rászorulók valóban azt kapják, amire szükségük van.

Számos olyan alapítvánnyal, egyesülettel, természetvédő szervezettel, iskolával, óvodával, oktatási – és egészségügyi intézménnyel állunk kapcsolatban, amelyek segítségre várnak. A programok teljes előkészítésén, megszervezésén és lebonyolításán túl biztosítjuk a támogatott szervezet és támogató közötti kapcsolattartást, engedélyek és hivatalos ügyek intézését. Saját építő szakemberekkel dolgozunk, és sokéves tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen.

Tapasztalatunk az, hogy a karitatív csapatépítő programok mindig elérik a fent említett célokat. A munkavégzést követő jó érzés a résztvevőkben nagyon sokáig megmarad, a madárlest vagy erdei tornapályát építő felnőttek gyakran látogatnak el később is gyermekeikkel a program helyszínére.

A célok megvalósulásának alapvető feltétele, hogy a résztvevők azonosulni tudjanak a munkával és a szervezettel, amelyet segítenek. Ezért különböző területeken ajánlunk karitatív programokat partnereinknek.